PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال در رابطه با اتصال دو روتر در Packet Tracer



karamooz
2014/01/23, 01:19 PM
با سلام خدمت تمام دوستان[فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند]

من میخوام چهار شبکه رو بهم متصل کنم در Packet Tracer
طبق شکل زیر تا یه جایی پیش رفتم و تا اینجا تمام سیستم ها و سویچ ها درست کار میکنه
پکت های نامه از تک تک سیستم ها ارسال و دریافت میشه

مشکل من اتصال این دو روتر به هم هست
باید چه تنظیماتی انجام بدم ؟
کابل چه نوعی باشه ؟
تنظیمات IP چه طور باشه ؟

ممنون میشم راهنمایی کنید !:smiley-sealed:




[فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند]

tapesh
2014/01/23, 01:41 PM
فایل برنامه اینجا بزارید و بگید چیا می خواین تا براتون اونجا انجام بدم و بزارم

karamooz
2014/01/23, 02:02 PM
ممنون از شما دوست عزیز :smiley-sealed:

دانــــلود ([فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند])


همونطور که گفتم چهار شبکه از طریق دو روتر به هم متصل شن
من تنظیماتی که باید برای اتصال این دو رو تر به هم انجام داد رو بلد نیستم
راحتر بگم بلد نیستم دو روتر چه طور به هم وصل میشن

اگه یه توضیحی هم بدید ممنون میشم !

tapesh
2014/01/23, 02:07 PM
رنج ای پی خاصی مد نظر دارید یا خودم هر چی گذاشتم؟

karamooz
2014/01/23, 02:15 PM
نه رنج خاصی مد نظر نیست
خودتون مختارید !
یه تمرین اموزشیه فقط میخوام یاد بگیرم !

tapesh
2014/01/23, 02:34 PM
چند تا راه داره،من 2تاشو میگم

1-
Left Router :
Router(config)#ip route 192.168.2.0 255.255.255.0 192.168.10.11
Router(config)#ip route 192.168.3.0 255.255.255.0 192.168.10.11
Right Router :
Router(config)#ip route 192.168.0.0 255.255.255.0 192.168.10.10
Router(config)#ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.10.10


2-
Left Router :
Router(config)#router rip
Router(config-router)#network 192.168.0.0
Router(config-router)#network 192.168.1.0


Right Router :
Router(config)#router rip
Router(config-router)#network 192.168.2.0
Router(config-router)#network 192.168.3.0

[فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند]

MikRadius
2014/01/23, 03:37 PM
البته اگر از پروتکل RIP استفاده میکنید باید خط زیر رو هم روی هر 2 تا روتر بنویسید:

Router(config-router)#network 192.168.10.0

karamooz
2014/01/23, 07:00 PM
دوستان الان یه چیز هایی فهمیدم
اینکه باید از کابل کراس استفاده کنم
و اینکه به دو روتر یک رنج ای پی بدم
اما همین الان من همین کارو کردم
در یک پروژه دیگه رو تر ها رو با یک رنج ای پی 192.168.10.10 & 192.168.10.11 تو یک شبکه قرار دادم
اما باز هم اطلاعات از این روتر به اون یکی منتقل نمیشه
دلیل چیه ؟
چه تنظیم دیگه ای باید انجام بدم ؟

توجه کنید من اطلاعات رو به صورت ویژوال وارد میکنم و از خط فرمان روتر ها استفاده ای نمیکنم !



این تنظیم ریپ چی هست ؟
باید در کدام قسمت وارد کنم ؟

hamedelnino
2014/01/23, 07:07 PM
دو روتر وقتی با یک لینک به هم وصل هستند باید آی پی های توی یک رنج داشته باشند. مثلا اگر روتر 1 با اینترفیس fa0/1 به روتر 2 با اینترفیس fa0/1 خورده آی پی آدرس این دو اینترفیس باید توی یک رنج باشه
وقتی آی پی هارو ست کردی تست connentivity بین دو اینترفیس بگیر که قاعدتا باید پینگ برقرار باشه اما از روتر 1 نمیتونی شبکه پشت روتر 2 رو پینگ کنی...چرا ؟ چون هیچ روتی به سمت اون شبکه برای روتر1 وجود نداره... راه حل : باید روت نوشت ... چطوری ؟؟ با روتینگ پروتکول مثل همین RIP که سوال کردی یا روتینگ چروتکول های دیگه یا بیای به صورت دستی اضافه کنی روی روترها

karamooz
2014/01/23, 07:21 PM
ممنون اقا حامد بسیار توضیحتون مفید بود:smiley-sealed:

من الان این کار رو کردم
شبکه های پشت هر روتر رو در قسمت static روتر طرف مقابل تعریف کردم و ارتباط بر قرار شد !
پس مشکل حل شد

اما بازم سوال باقی موند برام :
1) اگه تعداد شبکه های ما پشت هر کدوم از روتر ها تعداد زیادی باشه راه ساده تری نیست جای اینکه یکی یکی شبکه های طرف مقابل رو در قسمت static تعریف کنیم ؟
2) هنوزم نفهمیدم Rip چی هست و وظیفه ی اصلی اون چیه ؟ چه طور تنظیم کنم !!

hamedelnino
2014/01/23, 07:28 PM
دقیقا روتینگ پروتکولها برای همین بوجود اومدن تا ادمین شبکه درگیر این روت نوشتنهای زیاد نباشه
روتینگ پروتکول میاد بصورت داینامیک مسیرهارو بین روتر تبلیغ میکنه ( advertisment ). شما شبکه هایی که میخوای روترهای دیگه اونو ببینن رو به روتر معرفی میکنی و اون عمل تبلیغ رو انجام میده. روترهای دیگه هم به همین صورت شبکه های خودشو تبلیغ میکنه و روترهای دیگه اون شبکه هارو داخل جدول روتینگ ذخیره میکنه .
شما که میخوای کار کنی چرا با CLI خود روتر کار نمیکنی ؟ موقع کار که اینجور گرافیکی نیس
باید این دستوراتو داخل هر روتینگ پروتکول بزنی

karamooz
2014/01/23, 07:35 PM
بله الان فهمیدم
کاملآ حق با شماست
پس بهتره کار کردن با خط فرمان رو شروع کنم
فکر میکردم اول گرافیکی کار کنم بعد خط فرمان ، چون چیزی در مورد خط فرمان نمیدونم !
خب اگه بخوام خط فرمان این قسمت تلیغ کردن شبکه هر روتر رو برای روتر دیگه بنویسم دستورش چی میشه ؟
مرجعی برای خط فرمان های روتر میتونید بهم معرفی کنید ؟

hamedelnino
2014/01/23, 07:38 PM
مرجع خود سیسکو یا سرچ کنین مطالب فارسی زیاده

admin
2014/01/23, 11:21 PM
[فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند]
[فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند]
[فقط اعضای میتوانند لینک ها را مشاهده کنند]