حتما براتون پیش اومده که جایی کاری انجام دادید و نمی خواهید طرف بفهمه چی کار کردید و قصد دارید رد پاتون رو پاک کنید!
با استفاده از دستور history تمام دستوراتی که تا به حال بکار بردید رو میتونید مشاهده کنید
حال برای اینکه این history رو از بین ببرید این دستور رو اجرا کنید
ولی کار تمام نشده چونکه این لاگ ها در فایل bash_history. در دایکتوری خانگی کاربر هم ذخیره می شود , برای خالی کردن این فایل بدین ترتیب عمل می کنیم (من فرض می کنم کاربر ریشه مورد نظر می باشد) :
با استفاده از دستور history تمام دستوراتی که تا به حال بکار بردید رو میتونید مشاهده کنید
کد:
reza:~# history | more 1 nano /etc/network/interfaces 2 nano /etc/hostname 3 init 6 4 scp /etc/ipsec.conf root@192.168.0.22:/etc/ipsec.conf 5 scp /etc/ipsec.secrets root@192.168.0.22:/etc/ipsec.secrets 6 scp /etc/ipsec.conf root@192.168.0.22:/etc/ipsec.conf 7 nano /etc/network/interfaces 8 /etc/init.d/networking restart 9 nano /etc/network/interfaces 10 /etc/init.d/networking restart 11 /etc/init.d/networking restart
حال برای اینکه این history رو از بین ببرید این دستور رو اجرا کنید
کد:
history -c
ولی کار تمام نشده چونکه این لاگ ها در فایل bash_history. در دایکتوری خانگی کاربر هم ذخیره می شود , برای خالی کردن این فایل بدین ترتیب عمل می کنیم (من فرض می کنم کاربر ریشه مورد نظر می باشد) :
کد:
echo > /root/.bash_history
کامنت